3 gode grunde til, at en kuglepen er uundværlig

Måske tænker du, at det ikke længere er nødvendigt at eje en kuglepen. Du skriver notater på din computer, du laver huskenoter på din telefon, du sender en sms i stedet for at skrive en besked til familien. Alle de elektroniske hjælpemidler ser umiddelbart ud til at have overflødiggjort kuglepenne. Men du vil opdage, at de faktisk er ret svære at undvære.

Kuglepennen afløste fjeren i det 19. århundrede og gjorde det nemmere at skrive. Her var blækket en integreret del af pennen, og man kunne nu skrive helt præcist og var ikke afhængig af at finde en fjern med en tynd, fin spids. Nu tror vi måske, at de elektroniske hjælpemidler bliver erstatning for kuglepenne, men helt så let er det smarte skriveredskab ikke at skubbe af pinden.

Skole- og arbejdslivets bedste ven                    

Som skoleelev er blyanter og kuglepenne helt uundværlige. Trods computerens indtog i undervisningen skriver elever stadig rigtig meget i hånden, og her er en god kuglepen alfa og omega. Som studerende vil du nok argumentere for, at det er hurtigst at skrive notater til forelæsninger på en computer, og det er heller ikke ved siden af sandheden. Men studier viser, at man faktisk husker bedre, når man noterer i hånden.

På arbejdspladsen vil de fleste kunne nikke genkendende til, at kuglepenne ikke kan undværes. Dokumenter skal underskrives, og post-its er det bedste redskab til små huskenoter.

Kreativitet og praktik i hjemmet

Også derhjemme er en kuglepen vigtigere, end man måske lægger mærke til. Det er nemmere at skrive en indkøbsseddel i hånden end på telefonen, og de små ting, vi skal huske i en travl hverdag, er også hurtigere at skrive ned på en lille seddel eller i en lille bog, som også giver overblik. Derudover kan kuglepenne fås i så mange farver og udformninger, at de også er ideelle til kreative stunder.

Særlige anledninger

Trods elektronik og internet er en gæstebog stadig et hyggeligt minde fra særlige anledninger, og igen er kuglepennen uundværlig. Derudover er det en god gaveidé, for som vi nu har fastslået, kan alle få brug for en kuglepen.