Dåbsgaveidéer med masser af personlighed

Skal du snart til barnedåb og fejre navngivningen af en lille ny? Eller måske er du selv ved at planlægge en kommende barnedåb for dit kæreste eje? Om du hører til den ene eller den anden gruppe har ikke den store betydning, for uanset hvad, kommer du til at skulle forholde dig til dåbsgaver. Enten skal du selv ud at købe en, eller så skal du lave ønskeliste til alle gæsterne, der med stor sandsynlighed kommer til at spørge ind til gaveønsker. Men hvad forærer eller ønsker man sig til sådan en lille én? Mangler du inspiration til hvad du kan købe eller skrive på ønskelisten, kan du med fordel læse med her, hvor vi vil præsentere dig for nogle dåbsgaveidéer. Dog ikke helt almindelige gaveidéer, man kan købe i enhver butik, men nogle som indeholder masser af personlighed.

Personlige plakater

En rigtig fin dåbsgave, der passer til både en lille pige eller en lille dreng, er en personlig plakat til evigt minde om dagen. Personlige plakater kan fx være en fødselsplakat, hvor alle barnets personlige oplysninger fra fødslen står angivet. Disse personlige plakater er designet således, at du selv angiver barnet navn, vægt, fødselsdag, og derudover vælger du også hvilke fine illustrationer af dyr eller stjernetegn du gerne vil have på plakaten. Personlige plakater er unikke og der findes kun den ene, som du designer, hvilket også gør ekstra speciel for modtageren.
Ikke nok med at plakaten speciallaves ud fra netop dine ønsker, så er den også meget budgetvenlig, hvilket gør, at alle kan være med på denne gaveidé. Som en sidste detalje kan du overveje at købe en flot egetræsramme til plakaten. På den måde tager den sig rigtig flot ud ved modtagelsen. 

Smykke med indgravering

En anden super flot dåbsgave er et smykke med indgravering. Dette egner sig fx rigtig fint til en lille pige, men man kan også sagtens få det lavet til en lille dreng. Nogle køber smykker så de kan bruges når de børn, mens andre vælger noget lidt mere langsigtet, som kan bruges når de er vokset op. Til en pige kan man overveje at købe et armbånd eller halskæde med et fint vedhæng. Er det til en dreng, kan man fx købe en halskæde med et såkaldt ’dog-tag’ – altså et vedhæng inspireret af dem soldater bærer. Herpå kan man få indgraveret barnets navn og fødselsdag. Man kan også vælge et købe et vedhæng med det stjernetegn barnet er født i.   

Børnebog med barnet som hovedperson

Den sidste dåbsgaveidé vi vil præsentere dig for, er en speciallavet børnebog med barnet som hovedperson i fortællingen. Børn elsker at få læst bøger højt og hvad er mere spændende, end at høre en fortælling, hvor man selv indgår. Sådan en gave er i høj grad personlig, og kan give glæde i mange år, og så er den endda meget budgetvenlig at få lavet. Der findes et stort udvalg af denne slags bøger, og man kan derfor med tiden udvide samlingen. Det kan man fx gøre hvis der på et tidspunkt kommer en lillebror eller lillesøster.