De Tre Primære Krav til Godt Jagttøj

Der er rigtigt mange udfordringer forbundet med at jage, og mange af dem er en del af det, der gør jagt sjovt og spændende. Hvis der ingen udfordringer var, så ville der ikke rigtigt være nogen grund til, at engagere sig i jagt. Forestil dig, hvis man bare mødte op i skoven, satte sig på huk, trykkede på en knap, og så var man færdig med at jage? Hvis man havde et eller andet super-avanceret jagtgevær, der automatisk identificerede et bytte, og skød det helt perfekt, uden du behøv at gøre noget? Du ville stadig få resultatet af en succesfuld jagttur: du ville kunne tage noget kød med hjem. Men moderne jagt handler ikke om kødet: det handler om oplevelsen. Hvis vi bare gerne vil have noget at spise, så kan vi besøge en slagter eller et supermarked. Det er langt lettere og billigere, end selv at tage på jagt. Jagt handler altså ikke om slutresultatet: det handler om rejsen. Vi elsker at jage, fordi det er en intens og rar oplevelse. Det er spændende at ligge der og vente, og det er yderst tilfredsstillende, at se hvor dygtig man er blevet.

Det er dog ikke alle udfordringer, der er lige givende. Jagt bliver eksempelvis ikke sjovere af, at man fryser helt vildt. Det er fint nok, at skulle være stille og tålmodig: de udfordringer giver det mening, at deltage i. Men det er ikke nødvendigt at fryse helt vildt, for at tage på jagt. Det er altså en unødvendig – og derfor uvelkommen – udfordring, der ikke hører moderne jagt til. Man ”snyder” altså ikke, ved at klæde sig varmt på, før man tager på jagt. Man vælger blot at fokusere på de udfordringer, som rent faktisk er sjove at påtage sig.

Som jæger er det derfor vigtigt, at man ikke går ned på udstyr. Du bør ikke holde dig tilbage fra at investere i jagttøj og andet, der støtter dig i din jagt. Det rette udstyr går nemlig ikke ind og forstyrrer de udfordringer, som du rent faktisk sætter pris på. Godt jagtudstyr fjerner derimod de gener, som distraherer dig fra din hobby. Men hvordan vælger du det rette jagttøj? Der er 3 krav, som du bør stille til det jagttøj du køber.

Først og fremmest så skal jagttøj være slidstærkt. Som jæger er du konstant i kontakt med elementerne, og det skal tøjet kunne holde til. Farverne skal også være rigtigt: du er nødt til at kunne holde dig skjult, så dyrene ikke ser dig. Pasformen skal man heller ikke glemme: hvis tøjet ikke sidder godt på kroppen, så vil det genere dig. Den slags gener vil distrahere dig fra jagten, hvilket tager glæden ud af det, og samtidig kan være farligt. De tre krav er altså: holdbarhed, farver og pasform.