Gode Chefer Stiller Arbejdstøj til Rådighed

Rigtigt mange mennesker har erfaringer med, at have en dårlig chef. Det er desværre noget, det er svært at komme udenom. Måske er det fordi ledelse er en svær opgave, og at os der ledes, ikke forstår chefens udfordringer? Eller også har det noget at gøre med, at man ikke altid får en ledelses-position fordi man er kvalificeret til den. Hvor mange af os kender ikke nogen, der er blevet forfremmet, bare fordi de har arbejdet længe det samme sted? Mange arbejdspladser forfremmer desværre på baggrund af tid, frem for evner. Når det er tilfældet, så kan det næsten ikke undgås, at man ender ud med dårlige chefer.

Det hjælper heller ikke på tingene, at ledelses-positioner ofte tiltrækker folk, der godt kan lide at have magt over andre. Vi kommer ikke udenom, at en chef har magt: det er hele idéen. Men den magt der følger med stillingen skal helst ikke være den primære motivation til, at ville have chef-jobbet. En god chef er drevet af en lyst til at skabe gode og produktive arbejdsomgivelser, fordi de ønsker at skabe så meget værdi som muligt. De skaber denne værdi igennem ledelse, og derfor ønsker de at være gode ledere. Det er meget forskellige fra dem der gerne vil være chefer, fordi det giver dem magt. Den slags mennesker går ikke op i at skabe værdi eller gode arbejdsvilkår. Deres eneste mål er at opnå chef-positionen, og så holde på den.

Dårlige chefer er der altså nok af, og man er ikke i tvivl, hvis man har en dårlig chef. Det er noget man meget hurtigt lægger mærke til. Det kan derimod være meget svært at opdage, at man har en god chef. Det skyldes, at en god chef praktisk talt er usynlig. En chefs primære opgave er, at facilitere de ansattes arbejdsopgaver. Hvis dette er gjort i høj nok grad, så opdager man knap nok at chefen er der. Vedkommende har fået alting til at køre så flydende, at man aldrig har brug for at se chefen i øjnene. Mange gode chefer bliver derfor overset.

Hvis man holder øjnene åbne, kan man dog ofte finde tegn på, at man har en god chef. Gode chefer har eksempelvis en tendens til, at stille arbejdstøj til rådighed til de ansatte. Det er noget de gør, fordi et er sund fornuft. Uanset hvad man arbejder med, så er noget tøj mere praktisk end andet tøj. Ved at stille det mest praktiske arbejdstøj til rådighed, faciliteres udførelsen af arbejdet i en ganske betydelig grad. Hvis din chef stiller arbejdstøj til rådighed til de ansatte, så er det altså et godt tegn på, at du har en god chef. Måske det var værd, at takke vedkommende, eller lade deres overordnede vide, at de gør et godt stykke arbejde?