Husk dit visum når verden åbner op for rejser til udlandet igen

Når verden lige om lidt lukker op for muligheden for atter at kunne rejse på kryds og tværs af alle landegrænserne er det vigtigt at huske at der stadig er nogle krav der skal efterleves selv når diverse rejserestriktioner forsvinder.

Når du lige trænger til at få genopfrisket alle reglerne efter en lang periode med lockdown

Det er efterhånden ved at være længe siden for de fleste at det har kunne lade sig gøre at rejse på ferie i andre lande. Nogle få var hurtige at udnytte de korte perioder vi har oplevet indenfor hele perioden med Covid-19, men de fleste skal efterhånden grave dybt i erindringen for at huske alle de praktiske ting, der plejer at høre til.

Bare fordi at rejserestriktionerne forsvinder betyder det ikke at de regler der har været for indrejse til de forskellige lande, har ændret sig. De er stadig som de var før lockdown og det kan være nødvendigt at ridse krav op som f.eks. krav til visum og måden man ansøger på.

Skal du afsted så ansøg om visum på e-visa. Her finder du også alle de andre vigtige informationer om det land du har udset dig som din næste rejsedestination. Der er regler som varighed for ophold og selve ansøgningen om visum, ESTA og eTA der kan være rare at få helt styr på en gang for alle, før at de mange andre ting i planlægningen skal håndteres.

Når du rejser til USA, kan du ansøge om et ESTA

Et ESTA skal du bruge hvis du skal rejse til USA og det kan du læse meget mere om på www.esta.dk. Her vil du kunne læse dig frem til, hvad der kræves af dig for at du kan søge om et ESTA, samt mange andre ting. Et ESTA er ikke et visum, men da du er dansk statsborger, er det ikke nødvendigvis et krav at du har et visum for at kunne rejse ind i USA.

I stedet for et visum når du skal til USA kan du søge et ESTA. Dette er en elektronisk rejsetilladelse som du kan søge om at få online. Det tager ikke mere end et kvarter at søge om et ESTA, men sørg for at du ikke først søger om det når du er på vej til lufthavnen. Det skal forventes at det kan tage op til 3 dage før at man får registreret rejsetilladelsen i forbindelse med sit pas. Det er hørt før at det tager få timer, men forvent ikke andet end 3 dage for at være på den sikre side.