Innovativ Kreativitet Møder Traditionel Luksus

Der er nogle ting, der bare ser ud til altid at gå igen, i alle mulige forskellige TV-serier, film og bøger. Nogle af tingene er bare konventioner eller trends, som dem der producerer historierne synes er sjove eller praktiske at benytte sig af. Meget ofte ligger der dog noget dybere bag: en form for sandhed omkring det, at være menneske. Når noget går igen i rigtigt mange historier, på tværs af vidt forskellige genre og litterære verdener, så er det nok fordi det peger på noget menneskeligt.

Hvor mange gange har disse fortællinger eksempelvis haft et romantisk element, hvor ”modsætninger mødes”? Det gør næsten altid historien bedre, når de to personer der falder for hinanden, er så forskellige, at deres kærlighed virker helt umulig. Det er ikke bare for dramaets skyld: det er også fordi vi kan genkende os selv i denne situation. Det er ganske normalt at to mennesker, der på mange måder er komplette modsætninger, ender med at blive dybt forelskede i hinanden. Det går måske imod vores intuition, men vi har set det så mange gange, at vi accepterer det som en del af vores virkelighed. Det hjælper selvfølgeligt på tingene, at disse forhold ofte er rigtigt stærke. Når modsætninger finder sammen, så er det ofte en livslang romantisk rejse.

Det spændende er imidlertid hvordan denne ”konvention” indenfor romantik også er at finde i modeverdenen. Rigtigt meget mode er også et produkt af, at man skaber kreative kombinationer af elementer, som på overfladen ligner umulige kontraster. Men når de rette kontraster og brud med det etablerede sættes sammen, så sker der noget helt og aldeles magisk.

Det er ikke alle der formår at sammensætte de rette modsætninger. Nogle formår dog at gøre det gang på gang. Hvis du ejer en kenzo t-shirt så vil du kunne se et eksempel på en succesfuld kombination af stærke modsætninger med dine egne øjne. Kenzo er nemlig et mærke der har formået at kombinere to ting, der ellers altid har været set som modsætninger: innovativ kreativitet og traditionel luksus.

Fransk mode er noget, som er kendt verden over. Det er altid til at genkende, og det er altid luksuriøst på en ganske traditionel måde. Det er svært at innovere indenfor fransk mode, da man risikerer at slutresultatet mister denne følelse af fransk luksus. Kenzo har dog formået at gøre det: deres kreative motiver er blevet smeltet sammen med den luksusbetonede franske mode på en måde der føles både naturlig og iøjnefaldende.

En af de bedste ting ved denne kombination er, at man nu slipper for at skulle gå på kompromis. Mange har været tiltrukket af den traditionelle franske mode fordi den er tidløs og gennemarbejdet. Det er dog svært at tage springet, hvis man samtidig godt kan lide at være lidt kreativ i sit personlige udtryk. Man var derfor nødt til at vælge: fransk luksus eller spændende innovation? Takket være Kenzo kan vi nu få begge dele i ét sæt tøj.