Mads Nørgaard Satser på Bæredygtig Mode

Det er efterhånden ved at gå op for de fleste mennesker, at bæredygtighed ikke bare er en ”trend”. Det er ikke noget der bare er populært at gå op i lige nu, og som kan forventes at blive erstattet med en anden trend inden længe. Bæredygtighed er derimod den eneste fornuftige tilgang vi har til de meget reelle problemer, som klimaforandringerne bringer med sig. Det er kun ved at minimere unødigt forbrug, at vi kan have en chance for, at bringe naturen tilbage i balance.

Bæredygtighed er altså blevet noget vi kigger efter i alle områder af vores liv. Vi overvejer hvad vi spiser, hvilken indpakning vores varer kommer i, og hvilke former for transport der forurener mindst muligt. Der er dog ét område, hvor fokus på bæredygtigheden har haltet lidt: vores tøj.

Udfordringen der er ved at producere bæredygtigt tøj ligger i, at moden igennem de sidste par årtier har accelereret kraftigt. I starten var moden drevet af ren og skær innovation. Man købte noget nyt tøj når det gamle var slidt, eller fordi det nye tøj havde nogle praktiske egenskaber, som gjorde det værd at opgradere ens eksisterende garderobe. Der er dog grænser for hvor meget man kan blive ved med at innovere på tekstiler og andre materialer. Markedet for modetøj bevægede sig derfor ud af en ny retning: hurtige skift i design og æstetik.

Pludseligt var det ikke længere praktiske årsager der gjorde, at man følte et behov for at købe noget nyt tøj. Det handlede derimod udelukkende om, at leve op til tidens trends. Disse trends skifter selvfølgeligt hele tiden: hvert eneste år er der en ny kollektion og en ny stil. Vil man være moderne er man altså nødt til at følge med, ved hele tiden at købe nyt tøj.

Den model er dog det modsatte af bæredygtig. Den opfordrer til hele tiden at købe mere og mere, selvom det gamle ikke fejler noget. Det er derfor forfriskende at se, at Mads Nørgaard har valgt at satse på bæredygtig mode.

Når man kigger på en Mads Nørgaard Taske så ligner den ved første øjekast en ganske almindelig moderne taske, der passer ind i den nuværende trend. Den er dog nænsomt designet, så den er tidløs. Du kan sagtens forestille dig den samme taske passe ind i sidste års mode, eller moden der var året før det. Tasken formår på én gang at være flot og moderne, og samtidig er den så alsidig, at den aldrig går af mode. Det er en genial måde at producere bæredygtig mode på, da man ikke tvinges til at gå på kompromis med noget som helst. Mads Nørgaard tasken dækker alle de praktiske behov, som enhver anden taske vil kunne dække. Den er samtidig flot at se på, og passer perfekt ind i den nuværende mode. Forskellen ligger i, at tasken ikke går af mode næste år: du vil kunne bruge den igen og igen.