Når du skal købe maling

Det er altid rart med en nymalet stue eller facade. Det er også sjovt at male møblerne i nye farver. Det giver et pust af nyt liv i hjemmet, som de fleste kan have glæde af. Og maling er noget af det gør-det-selv-arbejde, flest kaster sig over. For så er det jo heller ikke sværere. Hvis bare man har de rigtige materialer og de rigtige farver, så kan man komme langt uden eksperthjælp. Det er meget givende at male selv, for man ser så tydeligt, hvor smukt arbejdet skrider frem i processen.

Når man skal købe maling, skal man naturligvis først være klar over, hvilket materiale der skal bemales. Når det er afgjort, så skal man have anskaffet sig den maling, der passer til. Der findes et hav af forskellige slags maling og et endnu større hav af farver. Hvis man bliver i tvivl, så er det en god idé at søge råd hos eksperterne i den kundeservice, der altid er tilknyttet en seriøs farvehandler. Her får man næsten altid højt kvalificerede svar.

Nye typer maling

I de senere år er der kommet maling, som tager hensyn til miljøet. Det er en gave for folk, som foretrækker at føre et bæredygtigt liv. Det er skånsomt mod miljøet og stadig meget slidstærkt og farveægte. Der er også kommet allergivenlig maling for dem, der lider af overfølsomhed overfor visse af de stoffer, der findes i traditionel maling.

Hvis man er i tvivl om, hvor meget man skal købe, så er der en tommelfingerregel, som siger, at 1 liter maling rækker til 8-10 kvadratmeter væg, 5-8 kvadratmeter loft og 5-6 kvadratmeter gulv. Det er naturligvis kun en tommelfingerregel, men kan dog hjælpe en med at give et overblik over, hvor meget maling man skal købe.

Hvor vigtig er prisen?

Når vi taler om maling, så er kvalitet virkelig vigtig. En god maling af høj kvalitet holder meget længere end en billig discountudgave. Det kan klart anbefales at købe et kvalitetsprodukt, selvom prisen er lidt højere. Så får man længere holdbarhed i farven og større slidstyrke. Kvalitet betaler sig altid.