Sådan kan Sko Hjælpe dit Barn med at Gå Selv

Et af de mest magiske øjeblikke vi har som forældre er, at se vores børn tage de første skridt på egen hånd. Det er helt fantastisk at se vores barn udvikle sig fra en lille hjælpeløs baby, og til et barn, der nu snart selv vil kunne går rundt, og udforske verden omkring dem. Det er selvfølgeligt også en tid, hvor man virkeligt er nødt til at være opmærksom på, hvad ens barn har gang i. En baby er rimelig let at have med at gøre: hvis man lægger dem på et blødt tæppe, i et rum uden nogle ting der flyder på gulvet, så er det begrænset hvad de kan lave af ballade. Men så snart de begynder at prøve at rejse sig, så bliver tingene hurtigt mere komplicerede.

For det første, så er der altid en vis risiko forbundet med, at rejse sig op, for et lille barn. Når man står oprejst, så er ens hoved trods alt løftet op fra gulvet eller jorden. Hvis dit barn forsøger at rejse sig op, men falder, så er der altså en risiko for, at deres hoved rammer hårdt ned i den overflade, de forsøgte at stå på. Da børn ikke er særligt høje, og samtidig er overraskende hårdføre, så fører det sjældent til store problemer. Det er dog vigtigt at man er opmærksom, og passer så godt på sit barn som muligt – der er nemlig altid en risiko for, at tingene går galt.

En anden udfordring er, at et barn der selv kan gå, pludseligt kan komme meget hurtigere rundt, og kan få fat i mange flere ting. Selv få minutters uopmærksomhed kan betyde, at dit barn har fået rejst sig op og er kommet helt over i den anden side af rummet. De kan nå ting på de laveste hylder, og kan få fingrene i klemme i skuffer og lignende. Selvom det er en spændende tid, så er det altså også vigtigt, at man er ekstra opmærksom på de nye farer, der truer ens barn.

Det bedste man kan gøre er altså, at engagere sig aktivt i ens barns nyfundne evne til at gå på egne ben. Du bør støtte dit barn så godt som muligt i denne fysiske udvikling, så de kan bevæge sig trygt og sikkert rundt. Et par begynder sko til små børn kan være fornuftige at anskaffe sig i den sammenhæng. Begyndersko er nemlig designet specifikt til, at gøre det så let og behageligt som muligt, for dit barn at træne sin gang. Modsat sko til voksne mennesker, så har begynder sko ikke nogen svangstøtte: skoen er i stedet fuldt ud fleksibel. Det er nemlig vigtigt, at barnets fod og muskulatur får mulighed for at udvikle sig frit og naturligt.