Sælg Din Ejerlejlighed Til Den Bedste Pris

Hvis du har en ejerbolig, du gerne vil sælge, så har du en del arbejde foran dig. Det er nemlig ikke en helt simpel proces, sådan at skulle sælge det sted, der længe har været ens hjem. Først og fremmest så er der selvfølgeligt de emotionelle udfordringer. Når man har boet det samme sted i en årrække, så begynder man virkeligt at slå rødder på et emotionelt plan. Du begynder at se din bolig og dine omgivelser som dit hjem. Det sted i verden, hvor du virkeligt kan slappe af, og være helt dig selv. Du har sikkert også rigtigt mange gode minder, der har udspillet sig indenfor hjemmets fire vægge. Fester og arrangementer med venner og familie, dit barns første skridt, hyggelige grill-aftener med videre. Du vil selvfølgeligt altid have minderne: men det gør alligevel ondt, at skulle sige farvel til det hjem, der dannede rammen for alle disse gode oplevelser.

Der er dog ikke andet for, end at bide tænderne sammen, og få sagt farvel til hjemmet. Det er ikke verdens undergang, og du flytter jo til et nyt sted, der vil blive dit nye hjem. Det er dog stadig en kamp, og det kan tage en del tid og energi.

Det er dog ikke kun vores følelser, der kræver en masse arbejde. Selve processen med at sælge en bolig er også kompliceret og langtrukken. Du skal have fundet dig en troværdig ejendomsmægler, hvis du da ikke har planer om at klare det hele selv. Alle dine ejendele skal pakkes ned, og flyttes til dit nye hjem. Du skal have lagt et budget, så du ved hvor meget du som minimum skal sælge din bolig for. Der er rigtigt mange forskellige arbejdsopgaver her. Det er selvfølgeligt forventeligt: salget af et hjem er jo en stor og vigtig proces.

Problemet er bare, at vi meget hurtigt kan miste overblikket, når det er så kompliceret. Vi kører trætte i processen, og har til sidst bare lyst til at kaste hænderne i vejret, og få det overstået så hurtigt som muligt. Det er dog farligt at tænke sådan: det kan koste dig dyrt. Hvis du bare gerne vil have det overstået, er det nemlig let nok: du skal bare sælge din bolig alt for billigt. Hvis du sætter prisen tilpas lavt, så vil du finde en køber lynhurtigt. Men du snyder jo dig selv, for rigtigt mange tusinde kroner!

For at sælge din ejerlejlighed til den bedste pris, er du altså nødt til at holde dit fokus, og gøre tingene ordentligt. Du skal først og fremmeste få udfærdiget en tilstandsrapport til ejerlejlighed. Det er ligegyldigt, om det er et lovkrav eller ej. Du vil have langt lettere ved at finde en køber, hvis du kan vise dem en tilstandsrapport. Hvis du sælger uden en tilstandsrapport, så har du desuden ansvaret for eventuelle problemer, som ikke er beskrevet i kontrakten. Du kan altså lige pludseligt stå om 5 år, og skulle betale for et problem i dit gamle hjem. Med en tilstandsrapport i hånden kan du tegne en ejerskifteforsikring, og så er det problem ude af verden.