Tænk som en Malermester Når du Gør det Selv

Der er mange fordele ved, at være villig til at kaste sig ud i noget gør-det-selv arbejde. Først og fremmest, så er der ofte rigtigt mange penge at spare, ved ikke at skulle hyre en professionel til at udføre en arbejdsopgave, som man godt selv er i stand til at håndtere. Det handler dog ikke kun om penge: det er også ufatteligt tilfredsstillende at løse sine egne problemer. Det giver en dyb følelse af selvtillid og selvværd. Hver eneste gang man identificerer og løser et problem, så får man endnu et minde man kan trække på, der agerer bevis overfor ens egen psyke på, at man altså har okay styr på tingene.

Der er selvfølgeligt nogle ting man skal være opmærksom på, når man vælger at gøre arbejdet selv. Man skal nemlig huske på, at en professionel typisk har mange års erfaring med at løse den slags problemer, som du nu selv vælger, at kaste dig over. Det betyder, at den professionelle ofte vil kunne klare arbejdet betydeligt hurtigere og mere effektivt, end du selv vil kunne. Hvis du er under tidspres, så kan det altså i nogle tilfælde godt betale sig, at bruge de ekstra penge på, at få en professionel til at udføre arbejdet. Ved mere komplicerede opgaver, så er der også god chance for, at den professionelles uddannelse og praktiske erfaring er noget, der er essentielt for, at løsningen bliver god. Hvis vi selv forsøger at løse komplekse problemer er der altid en risiko for, at der er noget vi har overset, fordi vi ikke har den fornødne forståelse eller erfaring.

Når det kommer til at male sin egen bolig, så behøver man dog typisk ikke være så bekymret. En professionel maler vil sandsynligvis udføre malearbejdet hurtigere end dig, fordi de har så meget erfaring, og samtidig har alt det rigtige værktøj. Til gengæld har de ofte travlt, og du kan let risikere at skulle vente flere dage før de kan gå i gang. Ved at klare arbejdet selv kan du komme i gang med det samme, og så gør det jo ikke noget, at selve arbejdet tager lidt længere tid – samlet set er det stadig gået hurtigere, fordi du ikke skulle vente på, at maleren fik plads i kalenderen.

Det er også en rimelig overskuelig opgave at skulle male sin bolig. Det kræver ikke en masse teknisk snilde eller avanceret forståelse at bruge en pensel og noget maling. Der er dog én ting der er vigtig, når man maler selv: man bør ikke gå på kompromis med kvaliteten af ens produkter. Du bør tænke som en malermester når du vælger at male selv. En malermester ville aldrig købe den billigste maling i byggemarkedet: den er simpelthen for tynd og uforudsigelig. Resultatet ville ikke leve op til de stramme krav, som en professionel maler stiller til sig selv. En malermester ville derimod købe beck og jørgensen eller lignende højkvalitets-maling. En god maling giver ikke bare et flottere resultat: det er også betydeligt nemmere at arbejde med.