Tjekliste når du skal finde en psykolog i København

  • sponsoreret indhold

Hvis du er bosat i København eller omegn, så er der gode muligheder for at få psykologhjælp. Hovedstaden har nemlig en lang række psykologer tilknyttet, som står klar til at hjælpe dig med forskellige udfordringer. Det kan derfor også være en anelse svært selv at vurdere, hvem du skal vælge at starte i et forløb ved. Det får du derfor hjælp med i denne artikel. 

Hvis du følger den tjekliste, der er herunder, så bliver det forhåbentlig en smule nemmere for dig at vælge en psykolog. 

Undersøg om din psykolog lever op til disse ting 

Kan psykologen hjælpe i din specifikke situation?

Ligesom så mange andre fag, så vil der være nogen, som har mere erfaring med visse områder end andre. Det gør sig selvfølgelig også gældende, når det kommer til psykologfaget. Hvis du derfor allerede ved, hvilken udfordring du ønsker at snakke om, så gå gerne målrettet efter en, som har den erfaring du søger. Det kan nemlig komme til at spille en stor rolle ift. hvor effektivt og godt, du kan hjælpes videre. 

Hvornår kan psykologen finde tid til dig? 

Et andet punkt du kan holde øje med er, hvornår du kan få en tid. For uanset, om du oplever symptomer på angst, stress, depression eller lignende, så kan det være træls at gå med det længere tid end nødvendigt. Da langt de fleste psykologer har ventetid, så er der alle gode grunde til, at du før end senere hører mere ind til, hvornår der er et hul i kalenderen. 

Virker psykologen behagelig? 

En tredje ting som også gerne må være krydset af på tjeklisten er, om den psykolog du vil bruge virker behagelig. Dette kan selvfølgelig være svært at vurdere, før du sidder foran psykologen. Ikke desto mindre så prøv alligevel at gå med den mavefornemmelse, du har. 

Hvis du kan finde en psykolog, som har erfaring med din situation, en psykolog du kan komme til i den nærmeste fremtid og hvis psykologen samtidig virker behagelig, så er chancerne ekstra gode for, at din psykolog i København er et godt match.