Tyskland er Førende med Elegant Mode

Det er måske ikke modetøj der er det første man tænker på, når man tænker på Tyskland. De fleste tænker nok enten på slik og øl fra grænsehandlen, eller på den høje byggekvalitet, som tyske ingeniører er verdenskendte for. Det kan derfor godt komme som en overraskelse for mange, at Tyskland faktisk er førende, når det kommer til elegant mode.

Vi danskere er glade for elegant mode. De fleste er da også bekendt med den elegante mode fra steder som Frankrig og Italien. Hvis man er på jagt efter noget elegant modetøj, så fristes man altså let til at kigge efter de franske og italienske mærker. Men det ville være dumt at snyde dig selv for den elegante mode, som Tyskland har at byde på!

Hvis du ikke tror på, at Tyskland har elegant mode at byde på, så har jeg kun 2 ord at sige til dig: Hugo Boss. Du har helt sikkert hørt om Hugo Boss, og det kommer nok heller ikke bag på dig, at de er kendte for deres elegante og moderigtige designs. Men er du klar over, at Hugo Boss er et tysk tøjmærke?

Det vildeste er, at Hugo Boss ikke engang er det eneste tøjmærke fra Tyskland, der formår at være førende når det kommer til elegant mode. Tyskland er på mange måder foran, når det kommer til at bringe elegance ind i tidens trends. Frankrig og Italien har selvfølgeligt deres plads: men de er typisk stærkest i den klassiske elegance. Du er ikke i tvivl om, at du kigger på et italiensk jakkesæt for eksempel. Det har nemlig den klassiske elegante stil, som har en tidløs atmosfære. Du kunne i princippet sende jakkesættet tilbage i tiden, og det ville stadig passe fint ind. Det er her Hugo Boss og den tyske mode adskiller sig. De bringer de klassiske elementer ind i nutiden. Det tyske modetøj er altså elegant på en moderne måde.

Fransk og Italiensk designertøj er selvfølgeligt også ”moderne”, men på sin egen måde. Det tøj har en lang tradition, og vi anerkender det traditionelle look i nutidens mode. Det er dog i sin egen boble: det er en kategori for sig. Hugo Boss smelter det klassiske look sammen med den moderne mode. Det er noget der vækker opsigt. Mange vil nok sige, at deres tilgang er mere imponerende, end det de franske og italienske designere har gang i. Selvfølgeligt er det klassiske tøj flot, og det er helt sikkert godt håndværk. Men hvor er kreativiteten, hvis den overordnede stil sidder fast i fortiden? Jeg synes stadig det klassiske look har sin plads, men det ville være sørgeligt, hvis det var den eneste mulighed for at klæde sig elegant på. Derfor er jeg vild med de tyske designere, og særligt det tøj Hugo Boss formår at introducere til verden sæson efter sæson.