Vælg den rigtige kattebakke til din firbenede ven

Hvis du lige har fået et nyt familiemedlem i form af en kat eller får det meget snart, så er der en masse ting at tage stilling til og gøre klar i dit hjem, så din nye ven kan føle sig hjemme. Én af de ting der er nødvendige at have, er en kattebakke. Det gælder især hvis man har en kat, som udelukkende er indekat. Men hvordan vælger du så den rigtige kattebakke? Læs videre herunder. 

Kattebakker kommer i mange former, størrelser og materialer og det er vigtigt at vælge én som din kat vil være glad for at bruge, for du vil nødig have at noget hømhøm ender på dit gulv. Hvis du i forvejen har en kat og undrer dig over hvorfor den ikke vil bruge bakken eller du skal til at have en ny kat og ikke ved hvilken af de mange kattebakker du skal vælger, så er der lidt hjælp at hente her. 

Åben eller lukket?

Du kan finde både lukkede og åbne kattebakker uden tag. Det er lidt en myte at katte foretrækker at have privatliv og bakken derfor skal være lukket. Den lukkede kattebakke er mere for vores egen skyld end det er for kattens. Start derfor med en åben kattebakke, som vil føles mere naturligt for den.

Overvej når katten er udenfor i sit naturlige habitat, hvordan den klarer sine endetarmsrelaterede sager – så er det ofte under åben himmel, hvor den graver ned i noget jord eller sand. Jo mere man kan simulere dens naturlige tilbøjeligheder, jo bedre. 

Hvor stor skal den være?

Kattebakker kommer i mange forskellige størrelse og det giver naturligvis mening at have en større bakke til en større kat. Men hvor stor skal kattebakker egentlig være? Som regel siger man at de gerne må være minimum 1,5 gang større end katten selv. Den skal i hvert fald have plads nok til at vende sig i bakken uden at føle sig klaustrofobisk. 

Dertil kan man også overveje hvad der ville gøre det nemmere for dig at tømme bakken. Eksempelvis er en bakke lavet af plastik ofte lettere at bære på end en der er lavet af træ. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at have en kattebakke til hver kat, hvis man har mere end én kat.