Vær Stolt af Din Krop Uanset Størrelsen

Vi har længe levet i et samfund, der har haft nogle ganske usunde skønhedsidealer. Det er noget dele af samfundet har været opmærksom på længe. Selv da Barbie dukkerne første gang kom frem, var der nogle, der forholdt sig kritisk til de urealistiske kropsproportioner. Selvom folkets opfattelse af skønhed har ændret sig med tiden, så har den meget tynde krop næsten altid været at finde. Nogle gange har der været mange kritikere, og andre gange er det kun nogle få, der har peget på problemerne.

Nu er vi kommet ind i en tid, hvor en stor del af befolkningen har fået nok. Vi er trætte af at sammenligne os selv med de ultra-tynde modeller i modemagasinerne og på Instagram. Videnskaben har talt, og det er ganske tydeligt, at det ikke er sundt at være undervægtig. Det kan faktisk være mere livstruende end at være en smule overvægtig.

Men det her er ikke en krig imellem de tynde og de tykke. Det her handler om, at ingen andre skal bestemme, om du kan være stolt af din krop. Din krop er helt din egen, og det er op til dig, hvordan du har det med den. Andre kan have deres egne holdninger, men den er ligegyldig: din krop, din beslutning.

Jeg mener derfor, at vi alle bør være stolte af vores krop, uanset størrelsen. Der er så mange andre ting, der er mere vigtige. Hvis din overvægt eller undervægt volder dig problemer, så er det selvfølgeligt værd at ændre på det. Men det skal være din beslutning. Det handler om sundhed og velvære, og ikke om samfundets tanker om, hvordan en krop skal se ud. Husk på at andre menneskers tanker om din krop ikke er noget de selv har fundet på. Det er blot blevet hjernevasket af medierne som alle os andre. De er ikke selv kommet frem til, at en super tynd krop, hvor man kan se hvert enkelt ribben, er det flotteste i verden. Det er noget de har ”lært” ved at se hvad medierne præsenterer som smukke og attraktive kvinder. Deres definition af skønhed er altså ikke en, de selv er kommet op med. Den er derfor endnu mere ligegyldig. Glem hvad de tænker: den eneste der har noget at skulle sig om din krop er dig selv.

Men hvordan ser det ud i praksis, når man er stolt af sin krop? Det handler om ikke at gemme den væk. Vi gemmer de ting vi skammer os over. Vi fremhæve de ting, vi er stolte af. Derfor er jeg så glad for, at der i dag findes kjoler plus size der fremhæver den flotte figur. Før i tiden var kjoler i store størrelser noget der bare hang ned over kroppen, og ikke var særligt flatterende. Men i dag kan man finde flotte kjoler i plus size.