Vandreudstyr er en Investering i Dit Helbred

Vi vil alle sammen gerne passe godt på vores krop. Kort efter, at man ikke længere kan kalde sig selv for teenager, finder man nemlig ud af, hvor vigtigt det er. Som helt ung føler man sig ofte uovervindelig. Man kan blive oppe hele natten, drikke alt for meget spiritus, og vågne op dagen efter uden den mindste hovedpine. Med alderen er det dog noget der ændrer sig. Man begynder at få tømmermænd efter byturene. Man er helt ubrugelig dagen efter, hvis man kommer for sent i seng. Ens følelse af fysisk og mentalt overskud er pludseligt langt mere skrøbelig. Vi kan mærke hvordan usund mad gør os mere sløve, og hvordan en sund salat giver os mere energi. Vi lærer igennem disse ting, og får en forståelse for, at det er vigtigt at passe på vores helbred. Det er dog ikke altid helt let at komme i gang.

Vi har alle begrænset med tid i hverdagen. Samtidig er det ikke alle, der synes motion lyder særligt tiltalende. Hvem har lyst til at træde ind i et fitness center, der stinker af sved? Specielt når alle andre derinde er i god form, og du føler dig som ”Før”-billedet på en før/efter reklame. Så skal man puste og stønne mens man løfter nogle tunge vægte, eller løber på et løbebånd uden at komme nogle vegne. Nogle mennesker elsker at træne i et fitness-center, og det er selvfølgeligt godt for dem! Det kan dog ikke være nogen overraskelse, at det ikke er noget alle kan lide.

Den bedste form for motion er noget, som man kan lide at lave. Du kan selvfølgeligt tvinge dig selv afsted til træning hver morgen. Måske har du viljestyrken til at gøre det. Men har du virkeligt lyst til at gøre noget du hader hver eneste dag? Selvom det er godt for din krop, så tvivler jeg på, at det er særligt sundt mentalt. Det er altså bedre at finde en aktivitet, som man naturligt finder sjov og spændende. På den måde behøver man ikke viljestyrke for at komme afsted: man kan nærmest ikke vente!

Det gode er, at du sikkert allerede har nogle aktiviteter du godt kan lide at lave. Du skal blot investere i dem, så det bliver endnu mere fristende, at gøre dem jævnligt. Jeg har eksempelvis altid elsket at være på lange gåture i naturen. Jeg kom dog sjældent afsted: det sled for meget på mine flotte sko, og jeg havde en tendens til at vride om. Uanset hvor smuk naturen er, så er den altså svær at nyde, når ens ankel skriger af smerte.

Men så investerede jeg i et par salomon sko. Det er sko særligt designet til vandreturer. Pludseligt var der ikke nogen undskyldninger for ikke at komme afsted. Skoene fra Salomon er slidstærke, så jeg behøver ikke at bekymre mig om dem. De støtter samtidig mine ankler rigtigt godt, så jeg ikke kommer til skade. Den lille investering i et par vandresko har gjort det uendeligt let for mig, at motionere hver eneste dag.