Så Hurtigt Tjener et Hønsehus Sig Hjem

Skulle du gå rundt med tanker om, at anskaffe dig et hønsehus, så er du ikke alene. Flere og flere danskere drømmer om, at komme lidt tættere på naturen. Vi nyder godt af de moderne bekvemmeligheder, men føler os samtidig afskårne fra noget, der ligger dybt i os. Vi er et produkt af naturen, og vi er derfor en del af den. Det er derfor vi nyder at gå en tur i skoven, eller mærke sandet imellem vores tær, når vi tager til stranden. Det bringer os også tilbage til barndommen og det simple liv. Nu om dage er stress en fast del af hverdagen for alt for mange mennesker. Selvom vi officielt ”kun” arbejder 40 timer om ugen på vores arbejdsplads, så er vores hjerner næsten altid på overarbejde. Vi kan ikke glemme vores ansvar, vores deadlines og vores alenlange lister med opgaver, bare fordi det er blevet fyraften. Når vi dagdrømmer, så er det altså ofte et simplere liv, vi drømmer om.

Rigtigt mange danskere er begyndt at gøre den drøm til virkelighed. Det er blevet populært at flytte ud af storbyerne, for at slå sig ned ude på landet. Ikke alene får man mere hus for pengene: man kommer også tættere på naturen. Man har pludseligt plads og råd til en rigtig have.

Nu hvor det er blevet langt mere udbredt, at kunne arbejde hjemmefra, er denne trend eksploderet. Der er pludseligt ikke længere behov for at bo inde i byen, så hvorfor ikke komme væk derfra? Leve et simplere liv, med mere nærkontakt til vores rødder, ude i provinserne?

Når først man har etableret sig, så er man ofte sulten efter mere. Man planter måske nogle krydderurter ude i haven, og begynder at bruge dem i sin madlavning. Det lærer man hurtigt at sætte pris på. De friske urter smager og dufter bedre, end dem man køber i butikkerne. Det giver samtidig en helt fantastisk følelse indvendigt at vide, at man selv har groet de planter, der nu giver næring til ens familie.

Det næste skridt er så at holde dyr. Det kan dog godt virke som et stort og uoverskueligt skridt. Men det er faktisk ganske ligetil at komme i gang! Specielt hvis du vælger at holde høns i et hønsehus.

Du kan nemlig købe et ganske udmærket hønsehus for cirka 5000 kr. Det vil give dig plads til 4 høns, hvilket er et godt antal at starte med. Det vil koste dig cirka 1000 kr. at fodre dem i et år, og så vil du bruge omkring 1500 kr. på bundstrøelse, ormekurer, insektspray og så videre. Samlet set bruger du altså 7500 kr. det første år du begynder at holde høns, og 2500 kr. hvert år efter det.

Hver af dine 4 høns vil i snit lægge 6 æg om ugen. Det er 24 æg hver eneste uge. Da 12 økologiske æg koster omkring 30 kr., så sparer du altså 60 kr. om ugen på æg. Det er en besparelse på 3120 kr. om året. Allerede efter to år, er hønsehuset altså tjent hjem! Derefter er det rent overskud, år efter år!